Vår andre kveld på Tenerife.

I dag har vi trasket rundt i byen, slappet av på terrassen og svømt i bassenget.
Under vår trasking ble det også litt handling. Det var nemlig noe vi bare måtte ha!

Nå er det kveld, 19.40 lokal tid. Vi sitter på terrassen, innhyllet av mørket. Vi kan føle varmen stryke armer, legger og kinn. Fantastisk deilig. 🤗

Utsikten er fin, selv om den ikke er som den var i den andre leiligheten, og skuffelsen er nå et tilbakelagt stadium.

Men hva tror du det var vi bare måtte kjøpe?
Vi har en velutstyrt leilighet, med egentlig alt vi trenger, men det er et par ting som ikke er her, og det visste vi jo fra tidligere opphold. Vi kunne ha tatt det med hjemmefra, men det glemte vi.

Det er nemlig ikke noen duk til bordet, og ikke noen lys! Vi endte opp med å kjøpe to kuvertbrikker og to lys.
Da er vi sikret den rette stemningen! 🤗🤗🤗

Vi har også handlet mer mat. Basisvarer som salt og pepper, olivenolje, pasta, aioli, mojo, og annet. Vi satser på å lage de fleste middagene her. På onsdag har vi invitert gjester til tapas. Traff nemlig noen kjente på flyplassen! 🤗

Min første morgentur i Los Cristianos.

Aller først tar jeg med noen bilder fra i går kveld. Vi gikk ned til sentrum, koste oss med et par småretter og et glass vin i en liten restaurant. Vi har vært der tidligere, og visste fra før at det er et sted med god skinke og god ost.
Vi kommer nok til å dra tilbake hit og spise middag en dag senere i ferien.

Vi gikk så ned til strandpromenaden og fikk med oss solnedgangen.

Det ble ikke noen sen kveld i går, og i dag står jeg tidlig opp. Klokka ti på halv åtte er jeg klar for min første morgenturer her nede. Borte er regn og tåke, og jeg har på meg bare tights og t-skjorte.
24 grader så tidlig om morgenen!

Hollywood Mirage ligger oppe i høyden, omtrent tyve minutters gange fra stranda. Det går gratis buss ned til sentrum og opp igjen flere ganger om dagen, men den kan jo ikke jeg bruke, det blir ikke mye aktivitet av å sitte på den!

Dagens morgentur går altså i nedoverbakke en god stund før jeg kommer ned til stranda.
Det er mange gater å velge mellom, men jeg har en favoritt. Det er et sted der det er en gangvei med en allē av palmer på begge sider og en gate på begge sider av palmene igjen. Synes det er så fint å gå i denne alleen, gikk her ofte med mamma og pappa.

På min vei ned til stranda, ser jeg mange som allerede er i gang med dagens arbeid. Det kostes på fortau og i uterestauranter, søppel kjøres vekk, varer leveres, og grøntarealer vannes.
Det er flere små parker her, og det er flere steder grøntanlegg mellom gata og fortauet. Det er mange palmer,  men også mange lave busker og trær, med eller uten blomster.


Hawaiirosene er flotte, både når de er visne og pynter opp et grått fortau og når de står i full blomst!


Jeg går langs strandpromenaden et stykke, og mens jeg går her, står også sola opp. Stranda er raket og fri for all søppel, liggestolene står på rekke og rad klare for å ta imot dem som vil nyte sola på stranda.

Det er på tide å begynne på veien oppover igjen. Her kan jeg velge mellom gater og trapper, og jeg velger en blanding. Trapper først for å komme opp på øverste nivå ved kirken. Er nok litt for ivrig her og havner på ett nivå for høyt, men da går jeg bare ned mot kirken igjen.

Kirken ligger like ved torget, et sted vi ofte avtaler å møtes da det er lett å finne.

Det er 21 år siden jeg var her for første gang, og da gikk jeg trappene som går opp til Hollywood Mirage. De går rett opp, lite med svinger for å si det sånn, og da er det jo en rask vei for å gå både ned og opp. Noen ganger har jeg løpt opp trappene her, i dag nøyer jeg med å gå.

Vel oppe, tar jeg meg en tur innom butikken og handler inn til frokost.

Solveig er nå våken, hun er et B-menneske, jeg et A-menneske, og nå kan vi nyte vår første frokost her nede. Jeg er veldig godt fornøyd med å ha gått nesten 8000 skritt før dagen egentlig har begynt!

På vei til Tenerife

Klokka er halv fire, og vi står opp til en mørk, men spennende morgen. Jeg dro inn til Solveig i Asker i går kveld, og vi koste oss med litt mat og et glass rødvin før vi gikk til sengs.

Alt er pakket allerede, vi vil ikke ha noe stress på denne tiden av døgnet, og klokka fire kommer taxien som tar oss til flytoget. Det viser seg at det delvis er buss for tog, og vi er veldig glade for at vi har beregnet god tid før flyet går.

Vi kan selvsagt fly direkte til Tenerife, men det er ganske dyrt. Vi har lenge fulgt med på flypriser og ulike muligheter, og endte opp med en flygning med mellomlanding og flybytte i Zürich. 4000.- per  person tur retur er det ikke noe å si på.

Vel oppe i lufta kan vi se dagen komme. Vi har soloppgangen på den andre siden av midtgangen, men det er ganske fin utsikt herfra også.

Den første etappen Oslo-Zürich, går unna på et par timer. Vi bruker samme flyselskap på hele turen, så vi slipper å tenke på flere enn en innsjekking. Bagasjen vår blir fraktet fra det ene flyet til det andre. Godt å slippe å tenke på det!

Vi rekker en kopp kaffe og et rundstykke før vi går på det andre flyet. Da ser vi noe som vi ikke var klar over, flyet skal mellomlande på Palma. Klokka skal settes en time tilbake også, så det betyr at vi har en flytur på seks timer foran oss, inkludert mellomlandingen.

Vi begynner å bli ganske trette etter hvert også, og jeg tror jeg setter ny rekord på det å bråvåkne i det jeg er i ferd med å sovne. Slikt er det ganske gøy å se på, når det er andre det gjelder. Men nå er det altså jeg selv som står for denne underholdningen. Men det kan jo være at tilskuerne er i samme situasjon…

Klokka 15.15 lokal tid lander vi på Tenerife. Her er det sol og 26 grader. Helt nydelig!

Vi tar taxien til Hollywood Mirage, der mamma og pappa tilbrakte tre uker i november i mer enn tyve år. Det er fint å være her igjen, og i resepsjonen møter vi finske Sirpa som pappa var så glad i. Hun reagerer på etternavnet, og vi får raskt bekreftet at vi er døtrene til Bjarne. Hun spør  hvordan det står til med mamma og pappa, og vi må fortelle at de begge er døde.Trist.
Det er rørende å høre henne fortelle om mamma og pappa og hvordan pappa hele tiden tok seg av mamma som var dement.

Hun sier pappa alltid var så fornøyd og at de var de enkleste kunder de kunne ha. Hyggelig. Vi sjekker inn, og vi ser ganske fort at vi blir plassert i en annen leilighet enn den vi alltid har hatt. Dette reagerer vi på, og ber om en forklaring. Sirpa vet ikke hvorfor, det er heller ikke noe hun kan gjøre da det allerede bor noen i vår leilighet.

Vi får er annen leilighet, av samme standard, men med en annen utsikt. Jeg må si jeg er skuffet, for meg betyr det mye å være i leiligheten mamma og pappa alltid hadde og som vi automatisk fikk sist gang vi var her.
På tirsdag skal vi ned på kontoret, og da får vi vel mer informasjon. Vi har arvet denne timeshare- leiligheten med alt det det innebærer, både av glede og frustrasjon.
Jeg kommer til å si akkurat det jeg mener om tildeling av leilighet, og vil kreve at vi neste gang får tilbake vår leilighet.

På bildet nedenfor ser jeg opp mot leiligheten vi har hatt tidligere, like ved tårn nummer to. Utsikten derfra er fantastisk med overblikk over hele anlegget og en fantastisk solnedgang.

 Her er utsikten vi har nå. Vi har en veldig stor terrasse, det er jo fint, men utsikten er ikke den samme.

Men vi får ikke være i vår leilighet denne gangen, det må vi bare slå oss til ro med.

Vi har egentlig ikke lov til å være misfornøyd.
Vi er klare for to fine uker her nede! 🤗🤗🤗

Min magiske soloppgang.

Klokka er syv, jeg står opp sammen med Trond som kom opp i går. Helt mørkt ute, ikke noe særlig å gå ut nå. Nei, jeg venter litt, kanskje vil jeg få med meg soloppgangen også? Det er meldt fint vær idag, etter dager med litt regn og tåke.
Jeg koser meg med en kopp kaffe foran ovnen, og så litt før åtte, går jeg ut.

Jeg ser de sterke fargene mellom trærne. Det lover godt!

Jeg går på veiene, på morgenturen min her på hytta. Tenker dette er tiden jeg kan se en liten hare eller en rev, men jeg ser ikke noe, bare veien, det visne gresset og de mørke trærne rundt.


Jeg passerer en nabohytte, og her hører jeg en hund bjeffe. Hunden har nok oppdaget meg, og varsler mitt nærvær. Kan tenke meg at Bente, hvis hun er oppe, lurer på hvem det er som er ute i mørket. Tenker hun etter, skjønner hun nok at det er jeg som er ute og går.

Jeg går videre, ser en bil er parkert ved veien, og det tyder på at en jeger allerede er ute på jakt. Det er ikke elgjegerne, de skal ikke møtes før halv ni. Kanskje det er en harejeger som allerede sitter på sin post.

Jeg ser mot soloppgangen, tar et par bilder av den fargesprakende himmelen før jeg tar veien ned mot parkeringsplassen. Der nede er det færre trær som står i veien, og jeg tenker det vil være et flott sted å ta bilder.


Mens jeg står her, på parkeringsplassen, tenker jeg at jeg er heldig som får oppleve dette. Det er som om jeg fylles av en intens glede, ro og lykke. Noe så vakkert! Himmelen er kledd i sine vakreste klær, i rødt, oransje, gult, rosa og lilla.
Rett og slett nydelig!


Jeg venter litt før jeg går videre, venter til Trond kommer slik at jeg kan åpne bommen for ham. Han setter pris på servicen, og vinker i det han kjører inn i soloppgangen, på vei til dagens jakt.

Jeg går bort til vannet, tenker jeg får se selve soloppgangen derfra. Det jeg har sett så langt, er bare det som skjer i forkant. Det er egentlig det som er det vakreste, synes jeg.
Det er blitt mye lysere nå, og nede ved vannet, ser jeg himmelen er farget i lys lilla og rosa.

Jeg finner meg en plass litt lenger opp, og ser at jeg nå har det perfekte stedet for selve soloppgangen. Her kan jeg følge den minutt for minutt. For en opplevelse!☀️🧡☀️


Snur jeg meg, ser jeg sola lyse opp omgivelsene rundt meg -trærne, den store steinen og Skrimfjella i horisonten.

Jeg går tilbake til hytta. Den ligger der omhyllet av det spesielle morgenlyset. Så stille og fredelig.

Tenk, en halv time senere er alle de vakre fargene borte. En soloppgang er virkelig det vi kan kalle ferskvare – du må stå opp og gå ut for å kunne oppleve dette.

Jeg må dra hjem idag, og er veldig glad for at jeg fikk lagt inn de to dagene her oppe før jeg i morgen drar til Tenerife. Litt av en overgang, fra sen høst til deilig sommer igjen. Gleder meg!
Det er fantastisk fint, begge deler.

Ønsker deg en fin dag og håper du blir med meg til Tenerife også!

Hytta- mitt paradis.

Det er torsdag, og jeg er ute på min vanlige morgentur. Yr i lufta og tåke, masse tåke! Det er litt fint med tåke også, det blir en helt spesiell stemning.


Det blir ikke noen lang morgentur i dag da jeg skal levere bilen til dekkskift halv ni.

Det er tykk tåke også når jeg drar til hytta. Hele veien, så jeg kjører saktere enn det jeg pleier å gjøre.
Når jeg tar av fra hovedveien og begynner på stigningene, blir tåka lettere og lettere, og vel oppe på hytta er det nesten ikke tåke i det hele tatt!

Men det er kaldt, da, bare seks grader inne. Jeg tenner i ovnen, og brygger meg en kopp kaffe, og det tar ikke lang tid før varmen breer seg i stua. Livet er herlig! 🤗

Men jeg kan ikke sitte inne hele dagen! Det første jeg gjør, er å fylle fuglemateren. Lurer på hvor lang tid det tar før de skjønner at det er godsaker der igjen! Regner med at de er på plass når jeg kommer hjem fra dagens tur.

Jeg finner frem soppkurv og soppkniv- må alltid ha med det i tilfelle jeg finner noe. Jeg legger ikke turen til soppterrenget vårt i dag, men det kan jo være at jeg finner litt allikevel!

Jeg går først ned fil Vesle Stølevann. Tar et bilde der og går i retning Svarttjern.

I lia før jeg kommer opp i høyden, finner jeg litt sopp. Noen kantareller og flere traktkantareller. Kjekt å ha til middag i morgen!

Egentlig litt spesielt å finne vanlig kantarell nå som november er like rundt hjørnet!

Jeg kommer opp til det lille tjernet som jeg alltid tar bilde av. Det er lite, det er ikke så veldig spesielt heller, men jeg synes det er så fint. Kanskje fordi det ligger litt bortgjemt. Jeg visste ikke om dette tjernet før jeg begynte å stien som går forbi her.

Nå er det nesten slik at sola trenger gjennom skylaget. Nesten, men ikke helt.


Her oppe har jeg tidligere skremt opp storfugl, men i dag er det stille. Ser ikke noe, hører ikke noe.
Bare jeg, ute i skogen. Men jeg ser jo at andre har vært her tidligere, det er flere bålplasser her. Kanskje er det jegere som har tatt seg en rast?

Det er myrer her oppe, vakre myrer kledd i høstens farge. Jeg venter bare å se en elg komme mot meg over myra, men det skjer ikke. Ikke en elg, ikke et rådyr, en rev eller hare. Ikke noe. Ikke en gang en flue.

Vender jeg blikket mot bakken, ser jeg en kvist med grått og lysegrønt lav. Utrolig hvor mye vakkert jeg ser bare jeg bruker øynene! Små, vakre deltaljer.

Trestammer er også vakre. Bjørkestammer tar vel førsteprisen, men furustammer er ikke så verst, de heller.

Jeg går mot Ivarsbu. Det et svært vått i terrenget, og jeg sender varme tanker til dem som har lagt myrbroer her og der. Det hjelper mye det, selv om ikke alle er like stødige.

Men uansett myrbroer eller ikke- man må være godt skodd! Nytter ikke med joggesko på den dag som denne!

Før jeg kommer til Ivarsbu, må jeg stikke bortom den falleferdige hytta. Jeg synes den er fin jeg, den har virkelig det jeg kaller sjel- selv om den er ganske så råtten her og der.


Ivarsbu ligger der, rett ved vannet. En perle som man ikke hadde fått bygge i dag. Til det ligger den altfor nær vannet. Her ligger alt til rette for morgenbad, også in the nude. Det eneste som mangler her, er en badstue.

Jeg tenker det er fint at Ivarsbu er en turisthytte, det betyr at det er flere som kan nyte hyttelivet her.


Har flere ganger tenkt hvor fint det ville ha vært med en badstue ved Vesle Stølevann også, til felles bruk for hyttene som ligger her. Et sosialt samlingspunkt, ikke minst høst, vinter og tidlig vår. Tenk deg et iskaldt bad eller rulle seg i snøen og så rett inn i en deilig og varm badstue, Herlig, spør du meg!

Jeg tar veien tilbake langs vannet, og denne strekningen er bare helt supervakker!

De fleste bladene ligger nå på bakken, og de er ikke fullt så fargerike lenger. Nå danner de et teppe av gult, brunt, grått og svart. Skikkelig stilig, egentlig!


Men noen vekster har fortsatt nydelige høstfarger, som denne skogstorknebben.


Jeg er tilbake på hytta i femtiden,og jeg ser ganske fort at både kjøttmeisen og spettmeiser har funnet godbitene.
Har plassert fuglemateren slik at jeg kan sitte i sofaen og se den.


Snart er det tid for middag. Pizza og rødvin idag. Jeg gjør det enkelt når jeg er her alene.

Sola bryter igjennom nå og gir meg en vakker solnedgang.

Tenker jeg er så heldig som har et så koselig sted å dra til. Jeg nyter å være her, alene eller sammen med andre. Dette er mitt paradis – både selve hytta og områdene rundt. ❤️

 

Blomkålsuppe.

I dag skal jeg lage blomkålsuppe.🤗

Jeg trenger

2 blomkålhoder
2 gulrøtter
1 dl selskapserter
3 wienerpølser

1 buljongterning
2 dl matfløte
Salt og pepper

Purre og persille til topping

Jeg renser og vasker blomkålen og skreller gulrøttene.

Jeg deler blomkålen i buketter, og legge til side noen buketter som jeg skal ha i suppen mot slutten. Disse skal ikke moses.

Jeg koker opp vann i en kjele og tilsetter mesteparten av blomkålen.
Jeg tilsetter 1ts salt.

Mens blomkålen koker, skjærer jeg gulrøttene i små biter og wienerpølsene i tynne skiver.
Du kan selvsagt ha flere pølser eller også kutte ut pølsene. Jeg har igjen tre pølser fra en annen middag, og tenker det kan være fint å bruke dem i denne suppa.


Når blomkålen er kokt, det tar ikke lang tid, moser jeg blomkålen i en foodprocessor. Jeg tar vare på vannet jeg kokte blomkålen i, og tilsetter mosen i dette vannet sammen med en knust buljongterning.

Jeg lar dette koke opp, og smaker det til med salt og pepper.
Det neste jeg gjør, er å tilsette gulrotbitene, etter en liten stund også resten av blomkålen, ertene og wienerpølsene.

Etter at dette har kokt en stund, mellom fem og ti minutter, tilsetter jeg fløten.
Jeg topper med purre og persille.

Vi er bare to, men jeg lager alltid større porsjoner.
Fint å slippe å lage middag hver dag! 🤗

Vel bekomme! 🤗

God morgen!

God morgen! 🤗

Det er onsdag, og jeg går ut i halv åttetiden. Det er oppholdsvær, men tåke, og den tar det meste av utsikten. Den tar vel egentlig all utsikten, jeg ser bare noen meter foran meg.

Jeg tenker på alt og ingenting her jeg går, tenker litt på dagens gjøremål. Jeg skal trene, jeg skal lage blomkålsuppe, og jeg skal legge vinterdekkene i bilen slik at de er klare til dekkskift i morgen.
Jeg skal også begynne å pakke litt da jeg reiser til hytta i morgen formiddag, rett etter dekkskift. Kommer ikke hjem før lørdag ettermiddag, og da må jeg ta resten av pakkingen. Tidlig søndag morgen sitter jeg på flyet – gleder meg!

Plutselig ser jeg at tåka har lettet. Det skjer så fort at jeg ikke legger merke til det. Det er akkurat som om den er blåst vekk.
Himmelen har fått et svakt lilla skjær. Vakkert!

Det er sjelden jeg bestemmer meg hvor jeg skal gå før jeg går ut, og slik er det i dag også. Turen blir til mens jeg går. I dag går jeg oppover i skogen et stykke, på bilvei.


Det ligger tre småbruk langs veien her, de ligger her helt alene, men allikevel ikke så veldig langt fra sentrum. Her kan jeg som regel se hester og sauer, men i dag ser jeg ikke noen dyr her.

Men jeg ser antydningen av en soloppgang. Håper der blir en solfylt dag. Det ville passe meg godt siden jeg skal gå til og fra trening senere i dag.


En kilometer oppe i skogen, ved ei bro, snur jeg og går tilbake. Tar først et bilde av bekken. Det er så fint å se bekker fulle av fossende vann!  Det lover godt for vannmagasinene våre.

Jeg tar lysløypa hjemover, og der, nesten umerkelig, kommer tåka sigende igjen.

Utsikten blir nok en gang borte, men bringebærbladene langs kanten av lysløypa, tiltrekker min oppmerksomhet der de møter meg i sine vakre farger.

Etter 45 minutter er jeg hjemme igjen, og blokka ligger der, omhyllet av tåke.

Jeg vil anbefale alle som har mulighet til å ta en morgentur før frokost. Det er så deilig og forfriskende!
Maten smaker godt, og kaffen enda bedre når du sitter der, vel vitende om at du allerede har gått en tur! Du kan neppe ha en bedre start på dagen!

Ønsker deg en fin dag! 🤗

 

Snart tilbake i pappas rike

Pappa hadde to steder han elsket over alt på jord: hytta på Deilsvann og leiligheten på Tenerife.

Jeg var ei skikkelig pappajente, og for meg er det godt å være der han likte seg så godt. Det er mange minner om pappa på hytta vi har, men de første pappaminnene er fra hytta på Deilsvann. Jeg husker pappa tråkket skiløyper, slalåmbakke og hoppbakker til oss om vinteren. En skikkelig tung jobb i løssnøen, men fint ble det!
Jeg husker pappa på stupebrettet, pappa som lærte oss å svømme, som svømte sammen med barnebarna, og pappa på seilbrett. Herlige sommere!☀️☀️☀️

Jeg har minner om pappa da han gikk lange turer til fots eller på ski. Jeg husker en gang pappa og jeg gikk tur sammen, og vi hadde fine samtaler som angikk bare oss to. Han beklaget at han ikke hadde oppdratt meg som en odelsjente. Det lå alltid i kortene at broren min skulle ta over gården – selv om jeg hadde odelen. Det var ikke ofte vi snakket om slike ting. På denne turen viste han meg beitefuruer der tiuren hadde holdt til, og hver gang jeg går der, tenker jeg på tiurer og på pappa.

Pappa var glad i å mate fuglene, og jeg tenker ofte på ham når jeg fyller fuglemateren med frø eller meisboller. Jeg husker de siste månedene han levde- da satt han ved vinduet og så ut på fuglene som han matet hver dag.

På søndag reiser jeg sammen med søsteren min til Tenerife, og der skal jeg gå turer i pappas fotspor slik jeg gjorde det sist jeg var der, i 2019. Pappa bare elsket å dra dit i november hvert år, og det skjønner jeg. Det er jo helt nydelig å komme tilbake til sommeren!

På Tenerife gikk han sammen ned mamma lange turer, han koste seg i sola og badet i sjøen. De siste årene var søsteren min og jeg med dem nedover, siste gang i 2017. En av oss reiste ned med dem, den andre kom ned og reiste hjem sammen med dem.

Pappa var fast bestemt på at de skulle reise nedover i 2018 også, men da november kom, var han for syk til å reise.

Pappa døde i februar 2019.
Jeg savner ham veldig, men er veldig glad for å ha hatt en så god pappa, i så mange år. ❤️

Han fikk to oldebarn som han også var veldig glad i. Leon var fire da han døde. Han sa for en stund siden følgende: «Oldefar lekte med meg han, han løp etter meg og skulle ta meg selv om han var veldig syk.»

Bildet nedenfor er tatt av Leon og pappa på hytta. Vi brukte dette på baksiden av programheftet fra begravelsen.

Mandagsvask og rensing av diverse filtere.

Det er mandag, og dette er dagen da jeg vasker leiligheten. Vi er jo på hytta omtrent hver helg, så da er det bedre å vaske mandager i stedet for fredager,

Jeg tar badet og toalettet først. Renser filteret ved dusjen også. Dette er dagen jeg går grundig til verks! Etterpå-  deilig med rent bad og godlukt av duftpinner!


I dag skal jeg også ta en ekstra jobb på vaskerommet. Så en film på Facebook om rengjøring av vaskemaskinen, og jeg bestemmer meg for å gjøre det samme. Beholderen for vaskepulver og skyllemiddel tas ut, og vaskes i kummen. Dette har jeg også gjort tidligere.

Noe jeg ikke har gjort, er å ta ut filteret og rense dette. Sjekker på YouTube hvordan det skal gjøres, og ser til min forskrekkelse at dette egentlig skal gjøres en gang hver andre måned!
Vaskemaskinen min er minst åtte år gammel, og jeg har aldri gjort det, jeg! På tide nå, da! 😂

Det viser seg at det ikke er lett å få ut dette filteret. Det er tydelig at det er noe som står i veien. Jeg henter en hodelykt og en strikkepinne, og pirker inni der. Noe lo kommer til syne, og jeg bruker en pinsett til å få tak i den. Jeg pirker mer og enda mer, og etter 15 minutters strev, klarer jeg å få filtret ut av maskinen.

Der er det mye rart! Det er mye lo, det er grus, og det er mynter og spiker! Tror jeg skylder på Trond her, da jeg verken pleier å ha spiker eller mynter i lomma. Det er tre kronestykker, noen cent og to to- Euromynter. De legger jeg i lommeboka jeg skal ha med fil Tenerife. Alltid kjekt å ha litt mynter også! Kronestykkene er bare å kaste, får jo ikke brukt dem lenger.


Jeg vasker filteret og setter det på plass. Np skal det ikke gå åtte år til neste gang!

Jeg fortsetter med stua og kjøkkenet. Vasker kjøleskapet. Sjekker hva som er i grønnsaksskuffen og finner ut at det blir blomkålsuppe med litt gulrøtter til middag i morgen.

Nå er kjøkken, stue og gang vasket. Deilig! Soverommene får vente til i morgen, for nå må jeg dra på trening. Tror jeg kjøper med en tulipanbukett til å ha på stuebordet. Koselig, det! Ha en fin mandagsettermiddag og kveld!

Mandag kveld-

må bare legge inn et par bilder! 🤗

Status trening uke 42.

Ja, da er den første uken med treningsmål lagt bak meg. Hvordan tror du det har gått?

Jeg starter med morgenturer.
Her har jeg vært flink, har gått morgentur hver dag. Ikke alltid like fristende, men det er så godt når jeg er inne igjen. Nyter frokost og kaffe når jeg sitter der, vel vitende om at jeg allerede har noen tusen skritt bak meg.
Det har ikke vært så veldig fint vær denne uken, men det er fint å være uansett, i alle fall når jeg først har kommet meg ut!

Bildet nedenfor er fra dagens tur.

Styrketrening er neste post på programmet.
Jeg trente styrke mandag og onsdag, så der ble det også full måloppnåelelse.
Spørs hvordan det går neste uke og uken deretter. Da er jeg på Tenerife, og vet ikke om det er treningsrom på Hollywood Mirage. Har ikke hatt bruk for det der tidligere, får bare vente og se.

Hvordan gikk det så med antall skritt?
Jeg angrer nå litt på at jeg ikke satte 12 000, 15 000 er ganske mye, litt over 11 km hver dag.
Men satt er satt, og jeg klarte dette frem av syv dager. Ikke verst, det heller.
To av dagene, fredag og lørdag, skar jeg elgkjøtt, og da ble det mye stillesitting. Vi holdt på til sent fredag, og da orket jeg ikke tanken på å samle skritt etterpå. Kun 8 200 skritt den dagen.
Det samme for lørdag, men da endte jeg i alle fall på over 12 000 skritt.

 

Målene opprettholdes. Jeg må jo ha litt å strekke meg etter! 😃

Da gjenstår bare å ønske meg selv lykke til denne uken!