I dag skal jeg lage blomkålsuppe.🤗
Jeg trenger
2 blomkålhoder
2 gulrøtter
1 dl selskapserter
3 wienerpølser
1 buljongterning
2 dl matfløte
Salt og pepper
Purre og persille til topping
Jeg renser og vasker blomkålen og skreller gulrøttene.
Jeg deler blomkålen i buketter, og legge til side noen buketter som jeg skal ha i suppen mot slutten. Disse skal ikke moses.
Jeg koker opp vann i en kjele og tilsetter mesteparten av blomkålen.
Jeg tilsetter 1ts salt.
Mens blomkålen koker, skjærer jeg gulrøttene i små biter og wienerpølsene i tynne skiver.
Du kan selvsagt ha flere pølser eller også kutte ut pølsene. Jeg har igjen tre pølser fra en annen middag, og tenker det kan være fint å bruke dem i denne suppa.
Når blomkålen er kokt, det tar ikke lang tid, moser jeg blomkålen i en foodprocessor. Jeg tar vare på vannet jeg kokte blomkålen i, og tilsetter mosen i dette vannet sammen med en knust buljongterning.
Jeg lar dette koke opp, og smaker det til med salt og pepper.
Det neste jeg gjør, er å tilsette gulrotbitene, etter en liten stund også resten av blomkålen, ertene og wienerpølsene.
Etter at dette har kokt en stund, mellom fem og ti minutter, tilsetter jeg fløten.
Jeg topper med purre og persille.
Vi er bare to, men jeg lager alltid større porsjoner.
Fint å slippe å lage middag hver dag! 🤗
Vel bekomme! 🤗
Dette både høres og ser godt ut 🙂
Ja, det smaker godt!
Veldig raskt og lettvint også! 🤗