Dagens treningsøkt

Godt å være i gang med styrketrening igjen!
Det ble lite trening i sommer, seks uker uten trening faktisk, og jeg var spent da jeg var tilbake.i starten av august.
Jeg tenkte jeg skulle forsøke å trene like hardt som før ferien, og det gikk forbausende bra- inntil kvelden kom og dagen etter. For ikke å snakke om dagen etter der igjen!!

Jeg kunne nesten ikke reise meg eller gå, og jeg klarte nesten ikke løfte armene! Jeg var så støl!
Slik var det også etter gang to, men så gikk det helt greit. Nå er jeg godt i gang igjen, og er ikke støl i det hele tatt!

Klokken er kvart på ti når jeg i dag setter meg på sykkelen. Jeg har på meg treningstøy – tights og T-skjorte, og jeg kjenner at høsten er på vei. Det er akkurat som om jeg er omgitt av en en svak vind fylt med is, og jeg tenker det hadde vært smart med en tynn vindjakke.

Men det går fint, været er jo fantastisk bra, og jeg nyter sykkelturen, ikke minst når jeg kommer til elva.

Jeg sykler videre, og snart ser jeg to el-sykler liggende ved gangveien. Det er blitt mange av dem, og mange ligger eller står også midt på fortauet enkelte steder. Litt irriterende, synes jeg.

Men el-sykler er en ting. Sparkesyklene er verre, og jeg tenker ar det ikke er mye folkehelse i det at ungdom og voksne suser av sted uten å bruke egne  krefter.

Etter å ha tilbakelagt seks kilometer på sykkel, er jeg fremme. Dette er min oppvarming- å varme opp på tredemølle, er altfor kjedelig, synes jeg.

Jeg låser sykkelen, og går inn. Første post på programmet er et par oppmykingsøvelser på det lille rommet. Her trener jeg også magemusklene.

Jeg går inn i salen, og første øvelse her inne er knebøy. Først kun stang, etterpå legger jeg på vekter.

Dette er en øvelse jeg liker godt, det samme gjelder markløft og benkpress. Det er tilfredsstillende å se at jeg kan legge på mer vekter etter hvert som jeg blir bedre trent.

Den tredje øvelsen i dag er assistert chin-up. Her løfter jeg meg selv opp, tre ganger tolv repetisjoner, men ikke uten hjelp. Øvelsen heter jo assistert chin-up. Skulle jeg ha gjort det uten hjelp, hadde jeg vel ikke klart mer enn en repetisjon…

Nå følger diverse øvelser der jeg løfter manualer, liggende og sittende på benk, med manualer i begge armer. Vekten varierer med de ulike øvelsene. Også her er det fint å kunne se fremgangen.

Jeg avslutter med en øvelse for leggene, samt et par øvelser for kjernemuskulaturen.

Jeg har to program jeg bruker, og jeg får da trent alle muskelgrupper. Jeg investerte i personlig trener i tre måneder da jeg startet opp i januar. Det var en god investering! Jeg hadde aldri trent på denne måten uten hans veiledning.

Etter en time og femten minutter er jeg ferdig, og nå venter en herlig dusj før jeg sykler rolig hjemover igjen. Sola varmer godt nå, borte er assosiasjonene til en isende vind.

Klokken ett er jeg hjemme igjen, klar for å nyte resten av dagen- med god samvittighet!