På truger opp og inn i solnedgangen

Gårsdagens trugetur ga mersmak, og i dag blir Solveig med. Vi starter fra hytta klokka fem, og går innover Støle. Vi følger skiløypa et lite stykke før vi tar av og starter oppstigningen. Det er jo så kjekt med truger, vi kan bare gå rett oppover, nesten i alle fall.


Etter rundt tyve minutter er vi oppe, men vi er ikke helt fornøyd med dette. Vi vil nemlig helt ut til kanten, der vi kan stå og se ned på Store Stølevann. Klokka er ennå ikke halv seks, og vi bestemmer oss for å gå lenger ut. Vi rekker det før sola går ned.

Vi kan ikke bare gå bortover, her er det mye nedover igjen, før det er enda flere oppoverbakker på den andre siden. Men som du nå vet, med truger går det lett både nedover og oppover!

Og så, så er vi der. Vi har vannet under oss, og vi har Skrimfjella i bakgrunnen. Perfekt!

Sola skinner så fint i snøen også, skaper et rosa vakkert landskap.

Det er nå vi skulle ha hatt med oss sitteunderlag og noe varmt å drikke. Bare sitte og nyte dette…

 
Vi ser sola gå ned, men vi kan jo ikke gå tilbake til hytta med en gang. Det er jo ofte etter solnedgang at himmelen er på det fineste. Himmelen forandrer seg hele tiden, det går fra gult til nyanser av oransje, rosa og rødt.
Vi går bortover langs kanten, stopper opp, tar flere bilder.

Snart vi Solveig ha meg i silhuett, og ber meg stille meg opp:

-Litt lenger ut. Enda litt. Sånn ja, da får jeg Styggemann på den andre siden.

Hun tar flere bilder, og plutselig begynner jeg å tenke på snøras. Tenk om snøen under meg plutselig løsner og sklir utover…

Men det gjør den selvsagt ikke. Vi tar flere bilder, det er vanskelig å forlate dette.

Mørket kommer fort når det først kommer, og vi må tenke på hjemturen. Solveig er veiviser, har gått her flere ganger og vet hvor vi skal starte nedstigningen.

Men jeg må bare snu meg og ta et par siste bilder.


Vi tar altså en annen vei ned igjen, det er svært bratt, men, ja akkurat! Med truger kommer vi frem overalt! Det tar ikke lang tid før vi tilbake der vi startet.
Tilbake på hytta får jeg med meg slutten av blåtimen. Nydelig!

Takker Solveig for en kjempefin tur!

Uteplasser og trugetur

Det er søndag, og det er skyet vær fra morgenen av, Dette er dagen for de store utgravinger! Som tidligere nevnt hadde Eirik og Kristin gravd ut en plass for bålpanna, og i går startet vi på en plass i solveggen. Den skal vi gjøre ferdig i dag.

Det er tungt å grave, med en en spisspade i jern går det ganske lett å få delt den harde snøen i mindre snøblokker. Det tar ikke lang tid før vi er ferdig med sitteplassen, og da begynner vi på å grave en passasje rundt hytta. Må si at det er sjelden det er så mye snø som det det er nå!

Etter et par timer er vi ferdig. Vi kommer oss rundt hytta, og vi har fått masser av trim!

På ettermiddagen går Trond ut på ski, men jeg tar på meg trugene. Det liker jeg!
Synes det er fint med truger, med dem kan jeg gå overalt. Oppover bratte bakker uten å måtte gå fiskebein. Kan gå bare rett opp! Det samme gjelder for nedoverbakkene, kan gå rett ned nesten hvor som helst.

På truger kommer jeg også i helt urørt natur. Det er akkurat som om jeg er den første som går der. Ser ikke annet enn snø og furutrær, og spor etter tiur eller annen storfugl. Et par reve-og harespor ser jeg også -i tillegg til mine trugespor.

Sola ligger lavt over trærne, og dette skaper en fantastisk stemning. Vakkert, synes jeg!

Jeg tar en rundtur i pappas rike. Han pleide å gå på ski her, som regel helt alene. Jeg føler hans nærhet her jeg går, nesten i hans fotspor. Til Elgvann og til Vignervann, med utsikt mot Oslofjorden og mot Deilsvann.

Tilbake på hytta er sola på vei ned, og jeg er takknemlig for at jeg kan nyte denne naturen og for at vi har denne hytta.

Skitur og blåtime

Det er lørdag, og jeg står opp til sol og nydelig vær. Må jo bare ut på skitur- selv om jeg altså ikke er noe glad i å gå på ski. Hvorfor er jeg ikke det?

 

  • Jeg går ikke like fort som de andre, de med riktig teknikk.
    Har ikke noen teknikk, jeg…
  • Jeg liker ikke lenger krevende utforkjøringer
    Merker at jeg er blitt mye mer usikker enn det jeg var tidligere
  • Liker best å gå alene, i mitt eget tempo og stoppe for å ta bilder når jeg vil-
    uten å føle at andre hele tiden må vente på meg…

Men i dag er det altså fellestur, og det går ganske så bra. Det er nydelig føre, og der vi går, er det en fin blanding av oppoverbakker og moderate nedoverbakker. Jeg kan altså kjøre nedover alle bakker uten å tenke på knall og fall. Det er myke løyper, og det gjør at det går fint å ploge litt dersom jeg ønsker det. Helt nydelig, egentlig!

Været er jo også helt perfekt. Sol fra knallblå himmel. Det er mye folk i løypene, og det er jo ganske naturlig da vi kommer rett inn i traseen for Styggmannløpet etter hvert. Et flott tiltak, forresten!

Det blir altså en kjempefin to timers tur, med minimalt av fotostopp. Sender en takk til dem som kjører løyper hele vinteren, og oppfordrer alle til å betale den frivillige løypeavgiften.

Tilbake på hytta igjen ser vi først på litt ski- VM før vi tar en måkejobb. Hadde jo vært fint med en plass der vi kan sitte og nyte sola! Det er bare det at det er godt over en meter snø…
Vi tar halvparten nå, og fortsetter i morgen.

Blåtimen nærmer seg, og jeg må selvsagt ta noen bilder. Vakkert!

Rart det med solnedganger og blåtimer. Da Eirik og Kristin var her, ringte jeg Eirik om kvelden og spurte om solnedgangen og blåtimen:

Kan tenke meg at solbnedgangen var vakker i dag. Ja, blåtimen også. 

Vel, han kunne fortelle at de ikke hadde lagt merke til hverken solnedgang eller blåtime.

Det er da jeg skjønner at jeg er blitt eldre, at jeg setter pris på soloppganger, solnedganger og blåtimer. For ikke å snakke om kjøttemeiser og blåmeiser som kommer til fuglemateren utenfor vinduet.
Jeg gleder meg også over at Eirik og Kristin bruker hytta, akkurat som pappa gledet seg over at Trond og jeg brukte den…

 

Det er min tur til å lage middag i dag, og etter hopprennet er vi klare til å innta min asiatisk inspirerte kyllingsuppe med hvitløksbaguetter til. Vi er jo tre søsken som har hytter på rekke og rad, og det er hyggelig å spise sammen.

 Maten smakte godt, og hele kjelen ble tømt.

I morgen er det ikke meldt så fint vær, men det gjør ikke noe. Vi skal jo være her en en hel uke. Det blir en fin dag til å grave frem en uteplass på!

 

Tilbake i paradiset

Paradiset, det er hytta. Helst hytta uten vinter, da. Hjemme tiner snøen, men her er det ikke mye som minner om vår og snøsmelting! Jeg må nok skru av vårbryteren og bare innstille meg på at her vil det være vinter i lang tid fremover.


Det er fordeler med vinteren også. Soloppganger, blåtimen og solnedganger.
Selve soloppgangen får jeg ikke med meg grunnet trær som står i veien, men det er fint å se det rosa skjæret på himmelen og å se Skrimfjella opplyst i bakgrunnen.

Planen er at vi skal være er i ti dager, det er meldt fint vær, og det blir nok mange flotte blåtimer og solnedganger etter hvert!

Det første jeg gjorde da vi kom opp i går, var å fylle fuglemateren. Den er plassert rett utenfor stuevinduet. Er spent på å se hvor lang tid det tar før de skjønner at vi er tilbake. Men se der! Der er den første kjøttmeisen på plass! Så koselig!

Vår yngste sønn, Eirik, og samboeren Kristin var her noen dager før vi kom opp, og vi kunne da nyte en varm hytte fra første stund. Herlig! De har også gravd  frem en plass til bålpanna, så den kommer ut etter hvert. Sender varme tanker til de to!

Med vinter kommer også skiturer. Akkurat det gleder jeg meg ikke til. Trives best med å gå på beina, jeg, uten ski.

Nå sitter jeg og nyter en stille morgenstund. Helt OK å stå opp litt over syv på en lørdag. Bare jeg, en kopp kaffe, stearinlys og varme i ovnen. Og kjøttmeisen!Ønsker deg en fin dag!

Jeg møter våren – del 4, 14.02.23.

Vi er kommet til midten av februar, og jeg er klar for en ny morgentur der jeg møter våren. Det er en vakker soloppgang denne morgenen, og dagen er blitt 3 timer og 17 minutter lenger enn det den var ved vintersolverv.

Soloppgangen er i startfasen, himmelen skifter farge hele tiden. Et skikkelig flammehav i fargene rødt, oransje, gult, rosa og lilla.

Jeg elsker våren, er ikke så glad i vinteren, men jeg vil nok savne soloppgangene etter hvert som våren kommer. Den forsvinner ikke, men den kommer svært tidlig om morgenen etter hvert…


Jeg forlater leiligheten klokka halv åtte, og det er tre kuldegrader ute. Det er blitt mye lysere enn det det var for fjorten dager siden, det er i alle fall et sikkert vårtegn!

Opp i skogen kommer flere vårtegn. Langs lysløypa er det flere og større snøfrie partier, steiner og lyng dukker opp, og jeg hører rennende vann både her og der. Jeg fryder meg i takt med snøsmeltingen. Vi har hatt noen dager med høye temperaturer den siste uken, og i går var det helt opp mot ti grader. Herlig!

Jeg tar en sansestopp, lytter og ser meg omkring. Hører fortsatt bilene som et sus i bakgrunnen, men nå er det også nye lyder- jeg hører fuglene! Jeg er ikke god på å skille de ulike fuglelydene fra hverandre, men appen What bird forteller meg at det jeg hører, er blåmeis og dompap.

En titt på Google forteller meg at blåmeisen er valgt som Buskeruds fylkesfugl. Det var nytt for meg.
Man har vel ikke rukket å velge Vikens fylkesfugl, men nå blir jo Viken delt opp igjen, så da kan jo blåmeisen igjen være fylkesfuglen i Buskerud.

Blåmeisen legger 8-12 egg, og den har gjerne to kull hvert år. Den bygger reiret sitt i hule trestammer eller i fuglekasser, og hunnene mates av hannen under eggleggingsperioden og rugeperioden. Når eggene er klekket, gjerne i mai, mates ungene av begge foreldrene.

Dompapen bygger reiret sitt i tette grantrær, og den legger mellom fire og seks egg. Også dompapen kan ha to kull i året. Hunnen må klare seg helt alene, hun bygger reir og må selv sørge for mat under perioden for egglegging og ruging. Hannen kommer ikke på banen før eggene er klekket og ungene skal ha mat. Da trår både hunnen og hannen til.

Begge fuglene, både blåmeisen og dompapen, er hyppige gjester på fuglebrettet. De er vakre, lett gjenkjennelige, og dersom du ønsker å ha noen innendørs, kan du kjøpe noen fra Hadeland glassverk! 🤗

Jeg står altså helt stille og lytter- og  ser. Plutselig ser jeg et rådyr, og snart kommer enda ett. De ser på meg, flytter seg ikke. Jeg tar noen bilder, prøver å gå ut av lysløypa for å komme nærmere, men da løper de av gårde.
En koselig bonusopplevelse for meg, dette!

Jeg går videre, snart løper et ekorn foran meg, men den er for rask til at jeg får tatt noe bilde.
Like etter er jeg borte ved borte ved fossen. I januar var det ikke så mye å se, det var jo ganske mørkt også, og det var mye is og snø. Nå fosser vannet utover og nedover. Nydelig!
Hadde jeg vårt skikkelig tøff, kunne jeg ha tatt et isbad her, men så tøff er jeg ikke.


Vannet renner nedover Solbergelva, og tar en tur innom Karindammen på sin vei mot Drammenselva. Det er ikke mye vann i dammen nå, men om et par måneder vil dette være en idyllisk plass, en fin liten badeplass for dem som ønsker seg en forfriskning!

Jeg forlater Karindammen, og går ned mot riksveien. Jeg passerer det flotte treet ved Ulverud gård, og må nok vente ennå noen uker før jeg får bekreftet om det er et lønnetre eller ikke.
Nå er klokka blitt ti over åtte, og sola er oppe.Jeg er nå nede på den gamle riksveien, og det er tid for å ta av seg broddene. Her er det helt bart.

Jeg går videre ned mot båthavna. Må bare ta enda et bilde av sola før jeg går videre.

Jeg nærmer meg stedet der Ulverudbekken renner ut i Drammenselva. Vil det være isfritt her nå?

Neida, det er fortsatt is her, men den er i ferd med å sprekke opp.

Langs utløpet er det mange trær, og jeg vet fra for at det er ulike typer trær. Jeg husker ikke hvilke, men jeg vet i alle fall at det er bjørk, or og lind her.


Hva dette er, vet jeg ikke, men jeg regner med at jeg finner det ut når bladene er på pass. Stammen er skikkelig fin, så rett og så majestetisk.


Og nå, nå er jeg nede ved elva. Himmelen speiles så vakkert i vannet. Et andepar er på vei utover- etter å ha blitt uroet av meg da jeg nærmet meg vannet. Det er synd jeg ikke har med meg noe mat- får prøve å huske på det neste gang! Like ved vannkanten er det kommet en svær snøhaug. Snøen er tydeligvis fraktet hit. Det er jo ikke tillatt å dumpe snøen i vannet, men den forurenser vel like mye når den ligger så nær vannkanten?

Båthavna venter fortsatt fortsatt på liv og røre- om et par måneder vil nok de første båtene være på plass.

Isen ligger i Herstrømskilen, tror ikke den vil forsvinne før godt uti mars. Da vil jeg også legge turen lenger inn. Der er det nemlig noen lerketrær, og de er bare så vakre om våren!Jeg må videre, og på vei mot Killingrudalléen, må jeg ta en skyggeselfi. 🤗

Sola er nå godt og vel oppe, og snart er jeg inne i alleéen.

Tenk så fint det blir her når lindetræme blir kledd i sin vakre grønnfarge!

Min møte våren-tur ender nede i Solbergelva da jeg drar rett på styrketrening. Kjekt med en så vakker oppvarming som det jeg har hatt i dag!

 

Gleder meg til neste gang- den første turen i vårmåneden mars! 🤗☀️🤗

Kveldstur til Knabben – i vårvær og solnedgang

Det er bare helt nydelig om dagen- flere varmegrader, opp mot ti i ettermiddag. Dessverre er det meldt kaldere fra i morgen.Tåke og kaldere.

Jeg går til Knabben omtrent hver dag nå,  og jeg merker at våren er på vei. Snøen smelter, steiner kommer frem. Bare helt herlig!

I ettermiddag starter jeg hjemmefra rundt kvart over fem. Tar med meg hodelykt for å ha denne på tur ned igjen. Tenker det kan være smart.

Turen oppover går i skogen, og der er det ganske grått, eller grønngrått. Men når jeg begynner å nærme meg toppen, er det som å gå inn i en magisk verden badet i kveldssol. Kveldssol som gir landskapet varme og vakre farger. Det er så stemningsfullt, jeg blir bare så glad når jeg opplever slikt.

På toppen er det like vakkert, helt nydelig.

Fargene skifter fort, fra gult og oransje, til mer rosa og lilla.

 


Jeg skriver meg inn i boka, tur nummer 31 er nå i boks, og jeg satser på 200 turer dette året, 50 flere enn i  2021. Da er det bare å stå på! Det er mange uker jeg ikke er hjemme, og det betyr at jeg må gå flere ganger de ukene jeg er hjemme.

Det blir fort mørkt, og jeg starter på hjemturen. Snart må jeg tenne lykta, og den, sammen md skikkelige brodder, gjør veien ned igjen trygg.


Jeg må bare ta et bilde på veien ned, med utsikt mot Drammen.

Etter vel tyve minutter er jeg nede igjen. Det går langt fortere ned enn opp. 😃


Det er rart hva soloppganger og solnedganger kan gjøre- helt magisk, og plutselig er alle farger borte.

 

 

Utstyrsbasene er gull verdt!

Ulike massemedier forteller om foreldre som ikke har råd til å kjøpe ski og skøyter til barna sine. Mange av dem har ikke slikt utstyr selv, heller.
Det er jo et ønske at barn – og voksne – skal være fysisk aktive. Det er et stort fokus på folkehelse, og da tenker jeg at samfunnet burde legge til rette for fysisk aktivitet. Men hvordan skal dette gjøres?

Vel, det er oppkjørte skiløyper, det er flotte alpinanlegg, og det er skøytebaner der man kan spille bandy eller bare gå på skøyter. Det er bra!

Men hva om man ikke har ski eller skøyter?

I vår kommune har vi flere utstyrsbaser. Her kan man låne langrennski, støvler og staver, man kan låne alt man trenger for å kjøre alpint, og man kan låne skøyter.
Selvsagt har de også hjelmer til både alpint og til skøyter.

Det er helt gratis å låne utstyret, og man kan låne det i fjorten dager.
Det er utstyr både for barn og for voksne.

Men noe av utstyret er gammelt, og behovet øker stadig. Tror nok at dette blant annet skyldes at skolene er flinke til å gjøre tilbudet kjent. På skolen der jeg jobbet,  satses det mye på uteskole og fysisk aktivitet. Jeg tenker dette er svært viktig, vi skal skape god grobunn for robuste barn, både fysisk og psykisk.
Alle barna blir kjent med turterrenget vi omgis av, de får erfaring med skigåing, og de går på skøyter. For mange er både skøyter og ski helt nytt, og da er det kjekt å ha basen. Her kan de låne det de ønsker.

Erfaring med ski og skøyter gir mersmak og skaper nye fritidsaktiviteter.  Mange går til anskaffelse av utstyr, mens andre ikke har råd. Dersom foreldrene ikke har anledning til å kjøpe utstyr, kan de altså låne det de ønsker, både til seg selv og til barna.

For tyve år siden var vi fem damer som startet en Lions Club. Vi har hele tiden jobbet dugnader og støttet ulike tiltak økonomisk. Nå skal vi avvikle klubben, og vi har en del penger på konto.

Ganske tidlig kom forslaget om å kjøpe utstyr til basen, og i dag kunne vi levere mye skiutstyr til vår lokale base. Vi vurderer å kjøpe mer til våren, tenker da på hengekøyer og kanoer dersom de ønsker seg det.

Det var veldig hyggelig å kunne overrekke dagens gave.🤗

14 par ski
22 par støvler
27 par staver

Nå er det mange som kan få låne helt nye ski og støvler til vinterferien!

Knabben – bare helt magisk

 

Morgen
En morgen fylt med tåke
En grå morgen

 


Ut i skogen
Speider etter rådyr
eller et lite ekorn
Men nei, bare tåke

 

Tåka letter litt
Forventningene stiger

 

En himmel som skifter farge
Kan sola være bak der et sted?

 

Og så, plutselig er den der
En kaskade av varme farger
Den vakre sola

 

Sol på snø
Nydelig

 

Snart oppe
Sola er der fortsatt
Gir vakker farge til himmelen
Hva venter meg på toppen?

 

 

Her ønskes jeg velkommen av Knabben
Knabben- badet i sol
Over et mykt hav av tåke
Helt magisk

Ikke bare jeg
som nyter denne fantastiske opplevelsen
Takk, kjære Knabben
– nok en gang

Jeg går nedover igjen
tilbake til hverdagen
Tåka kommer sigende

 

Hjemme igjen
i tåkehavet
Tankene går til Knabben
Stedet med solfylt magi på en dag fylt av tåke
Takk for den flotte opplevelsen

Vinter

 

Vinter
Kald, mørk
Snø og is, piggsko
Nedsnødde hytter
Vinter

 

Vinter
Kald, hvit
Ren, urørt snø
Vakker natur
Vinter

 

Vinter
Mørkt ute
Lykter og vinterlys
Skaper stemning
Vinter

 

Vinter
Varmt inne
Innekos, stearinlys
Lange kvelder
Vinter

 

Vinter
Korte dager
Vakker sol
farger landskapet
Vinter

Jeg møter våren – del 3

Det er 1.februar, og vi går inn i den siste vintermåneden. Klokka er halv åtte, og jeg er klar for turen der jeg møter våren. Temperaturmåleren viser minus 4.
Dessverre er det en skyet morgen, og det blir derfor ikke noen bilder av en vakker soloppgang denne gangen.

Jeg har tatt på meg hodelykt, men det er ikke nødvendig med noen hodelykt denne gangen. Det er blitt atskillig lysere i løpet av januar, og dagen er nå 2 timer og 4 minutter lenger enn det den var ved vintersolverv.

Det er omtrent like mye snø som det var i midten av januar, rundt 20 cm, kan jeg tenke meg. Vi har hatt deilig vårvær i løpet av de to siste ukene, men vi har også hatt full vinter med kulde og stort snøfall.

Det blir lysere lysere her jeg går i lysløypa. Kommunen vår har sørget for at det er fint å gå her. Det er kjørt med løypemaskin, tror jeg, men det er ikke satt skispor. Kanskje like greit det, da det er mange som går her på beina.

 Ved siden av traséen er det noen steder åpne partier, og stopper jeg opp, kan jeg høre vannet klukke her og der. Det er i alle fall et vårtegn! 🤗

Ellers er det ikke mye jeg hører denne morgenen. Jeg hører bilene som et sus i bakgrunnen, men jeg hører ikke noen fugler eller andre dyr her jeg går i skogen.

Jeg hører bare lydene jeg selv lager, knasingen når piggskoene mine treffer den harde snøen.

Istapper dukker opp her og der, men de lager ikke noen lyd i dag. For et par dager siden var det nydelig vårvær, og da kunne jeg se og høre dråpene miste taket i istappene og falle til bakken.
Det gjør meg trist å se at noen hundeeiere lar hundene sine bæsje midt i lysløypa.
Noen tenker kanskje at det ikke er så farlig om hunden bæsjer her ute i skogen, men dette er altså midt i lysløypa. Det er ikke bare ett sted, men flere. Noen steder henger også bæsjeposer i trærne.
Det er ikke noe særlig å tråkke i dette, det lukter veldig vondt, og får du det på skoene, må de vaskes i vaskemaskin. Ikke alle sko vil tåle dette.

Jeg oppfordrer derfor alle hundeeiere  til å bruke pose også når de går på stier eller i lysløypa. Posen skal selvsagt kastes i søppelkasse. Klokka er nå snart åtte, og jeg ser at samfunnet nedenfor er i ferd med å starte dagen. Det er mer lys i hus og leiligheter, og på Solberg skole er de godt i gang.

Jeg må ta en tur bort til fossen i Solbergelva også i dag. Det er skikkelig liv i fossen, kaskader av vann fosser frem under istappene som sammen med snøen ligger som et tak over det elva.

Ved Karindammen er det både åpent vann, is og snø. Fortsatt lenge til det er fristende å bade her!

Turen går nå videre ned mot Drammenselva. Før jeg kommer så langt kommer jeg til det flotte treet ved Ulverud gård. Kjempeflott et det!

Ikke lenge etter er jeg nede ved elva. Ulverudbekken renner ut i elva her, og for to uker siden var det isfritt her. Det var is her i starten av januar, og nå ligger isen her igjen. Litt deprimerende for meg, det da, vårmenneske som jeg er.

Løfter jeg blikket, ser jeg et fuglerede. Det kan jo våre et vårtegn! Alt må jo våre klart til egg skal legges. Det kan være at dette reiret har vært her tidligere, men jeg har ikke sett det før. Det er vel kanskje i det tidligste laget å starte på årets reir.

En sjekk på Google forteller meg at for eksempel skjærene starter byggingen av reir i slutten av februar.

Nå er jeg altså kommet ned til elva, og her ligger vannet helt stille, ikke en eneste krusning i elva. Ikke noen soloppgang her i dag, men vakkert allikevel.Båthavna er fortsatt tom, og de lave lampene langs elva er slukket. Ikke nødvendig med lys nå som det er blitt så lyst!

Jeg har en favoritt blant lampene her, og den må jeg bare ta et bilde av! 

Den er fin, er den ikke?
Sist gang, for fjorten dager siden, var det en svane og noen ender her, ved utgangen av Herstrømskilen. Nå er det is her, og fuglene er borte. Trist dette, men satser på at isen snart er borte igjen, jeg!
Jeg forlater elva, og går oppover mot Killingrudalléen. En vakker allé bestående av lindetrær. Fortsatt er greinene nakne, men de er flotte allikevel. Nesten like flotte som i sommerhalvåret. Når bladene kommer, ser vi ikke lenger de flotte greinene slik vi gjør nå.

Jeg er veldig fascinert av stammene også. Det er mose og knuter, og bare barken i seg selv danner et vakkert mønster.
Jeg skulle gjerne ha visst hvor gamle disse lindetrærne er, en titt på Google forteller meg at de kan blir over 1000 år gamle.

Alléen tar meg til sentrum av Solbergelva, og her avslutter jeg denne gangen. Jeg skal nemlig ta en styrkeøkt før jeg går hjem. Er så glad for at vi har fått treningssenter her, og gleder meg til pub og bistro åpner etter hvert.

Håper du har hatt glede av turen. Gleder meg til mars, jeg, det blir litt mer spennende da. Så langt er det ikke de store endringene.