Tur – Hemsedal

31.08.19

Familiehelg i Hemsedal. Svigerinnen min, Grete, har invitert til sekstiårsfeiring, og nå er vi samlet på ei flott hytte, nærmere bestemt Nuten 2. 

Det er veldig fint med utleiehytter. Vi har jo hytte selv, men vi har ikke plass til en hel storfamilie. Her er det god plass til 20 personer, og jeg kan anbefale alle å leie en hytte som denne. Det er hyggelig å kunne samle storfamilien – eller venneflokken.

I dag skal vi gå tur på Hemsedalsfjellet. Det tar sin tid før vi kommer av gårde. De første står opp før klokken syv, og de siste drøyer det til nærmere klokken ti. Når alle har spist frokost og etter hvert er klare til å gå, er det tid for å amme minstejenta. 

Men så er vi klare. Vi setter oss i bilen og kjører innover i fjellet. Vi parkerer ved Flævatn, og legger i vei. Jeg skjønner ganske fort at det er smart om vi deler oss i to grupper; en med voksne i to generasjoner og en med voksne og barn i tre generasjoner

Lilie Tilia sitter trygt i bæremeisen, og Leon på 4 går selv. Det å gå tur med barnebarn tar tid. Leon skal utforske alt, og han har utrolig mange spørsmål. Hvorfor er den steinen brun, bestemor? Og hvorfor er den grønn?

Det er mange store steiner der vi går, og Leon tar utfordringen med å komme seg fra stein til stein. Slikt tar tid, men det et god trening for å utvikle god motorikk. Det er jo viktig, og vi ber nå de andre gå i forveien, for for oss er motorisk utvikling viktigere enn å gå en lang tur. 

Jeg hører meg selv si til Leon at han må være forsiktig når han hopper fra den ene steinen til den andre. Han svarer med å si at det går bra bare han konsentrerer seg! Må si jeg er imponert både over motorikken og ordforrådet. 

Vi er omgitt av vakker natur, men det er vi voksne mer opptatt av enn det Leon er.

Etter en stund hører vi dyrelyder. Det er sauer som breker, og vi går i retning sauene. 

Det er mange sauer som er samlet- regner med at det et like før de skal ned til bygda igjen. 

Å gå tur, kan bli kjedelig i lengden, og da gjelder det å finne på ting som vekker interesse. Vi snakker om ull som blir til garn og garn som blir til gensere. Jeg forteller at noen sauer blir drept og at vi får kjøtt fra sauen. Forteller også at vi kan få sauefeller fra sauene. 

Noe annet Leon også liker, er å holde bestefar og onkel i hånda. Så teller de til tre, og Leon tar sats mens han løftes opp. Kjempegøy! 

Vi nærmer oss parkeringsplassen, og jeg må jo ta med noen flere naturbilder også. 

Høstfargene er i anmarsj, det er jo vakkert da, selv om høsten betyr at det ikke er så lang tid til vinteren kommer. Ikke så bra for meg som Ikke liker vinteren så godt. 

Dvergbjørka er så fin, synes jeg, med sine små museører. På bildet under dvergbjørka er  det et bilde av krekling. Har aldri smakt syltetøy av krekling, men vet man kan lage dram av dem. Kan også anbefale Frost som kan kjøpes på Vinmonopolet. Det er en søt drikk med god smak av krekling. 

Nå er det sen kveld og vi koser oss på hytta. Tror nok sikkert at vi kommer til å leie en slik hytte senere også- for å kunne samle hele familien. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg