De fleste familier har sine tradisjoner, også vi. Hos oss er det alltid felles måltid på påskedagene, og vi starter med skjærtorsdag. Menyen her er ganske ny for oss, kanskje fem seks år gammel. Det er nemlig tapas som står på menyen denne dagen.
Det er søsteren min som inviterer denne gangen, og i kveld er vi bare ti. Vi kunne ha vært nitten, men det er ikke alle som skal være her denne påsken og ikke alle som er kommet opp ennå. Senere, på påskeaften, må vi dele oss. Da kommer også vår eldste med sin familie, og da blir det litt for trangt med så mange samlet på en hytte. Men enn så lenge er vi altså bare ti.
Vi tar med litt mat, alle sammen. I år har jeg forberedet salmalaks med vårløk, og til dette har vi også ha med glutenfri soyasaus. Videre har vi med oss glutenfri focaccia, og i kjelen har jeg varme scampis stekt med hvitløk og rød chilli tilsatt saften fra en lime. Jeg har også med frisk koriander til å toppe den med.
Høres ut som skikkelig luksusmat! Så deilig! Viktig å nyyyyyyte altså! 🙂
Ja, dette er bare kjempegodt! 🤗