Min julebakst

Jeg vokste opp i et hjem der det var syv slag kaker og mer enn det. Flatbrød, potetlefser, kling og andre lefser ble også laget til jul. For ikke å snakke om hjemmelaget øl og rull!
Skulle gjerne ha hatt plass til takke slik at jeg kunne lage lefser, skulle gjerne ha hatt mammas rull også, men får klare jeg uten.
Alle kakene gir jeg gladelig avkall på.

Bortsett fra kransekake, da. Kransekakestenger kjøpte jeg på julemarkedet på Røros, enkelt og greit. Da gjensto bare min egen bakst.

Det første jeg laget var knekkebrød, og de er glutenfrie. Har jo cøliaki i familien. Det tar lang tid å lage knekkebrød da de må være helt sprø.

Dagen etter bakte jeg brød og rundstykker. Brødene er glutenfrie, og jeg ble veldig glad da jeg fant oppskriften på dem. De er faktisk veldig gode!

Rundstykkene er ikke glutenfrie, de er eltefrie og enkle å lage. Veldig gode, de også!

Dette er altså min julebakst.

I dag skal jeg vaske leiligheten, i morgen skal jeg lage kabaret og steke medisterkaker. Fortsatt litt igjen!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg