Langhelg på hytta.

02.05.20. 

Vi reiser opp torsdag kveld, 30.04. Det er meldt dårlig vær store deler av helgen, men vi er optimistiske, vi! Det er jo ikke sikkert det blir så ille! 
Det er bart når vi kommer opp, men ganske så surt og kaldt. Ikke noe bålpannevær akkurat! Inne er det to grader, så det er bare å fyre opp i ovnene. Vi bestemmer oss for å gå en tur mens hytta varmes opp. De første snøfillene kommer nå dalende ned, helt stille når de bakken. 

Det er friskt ute, og vi tenker det er fint at vi er på hytta. Hadde vi vært hjemme, hadde vi nok blitt sittende inne. Vi går ned til vannet. Isen er i ferd med å smelte, men det tar nok ennå noen dager før den er helt borte. 

Vi legger turen innom olla der vi henter vann, og tar med oss fire bøtter. Godt å ha vann på plass! 

Temperaturen stiger raskt på denne tiden av året, og vi koser oss foran peisovnen – med en øl og et lite glass akevitt. Det er vårt faste påhyttaigjen- ritual. 

Jeg er veldig glad i levende lys, og på hytta er det et stort forbruk av stearinlys. Stemningsfullt. 

En titt ut viser at det nå er et tynt snølag på bakken. 

Håper det ikke kommer mer enn dette…
Fredagen våkner jeg tidlig, og er spent på om det er kommet noe mer. Vel, det har kommet mer snø, og ikke bare litt, heller. 10-12cm er det kommet i løpet av natten, og alt er hvitt. 

En skikkelig nedtur! Det er ikke slik mai skal være! Jeg finner frem snøskuffa og fjerner mesteparten av snøen foran hytta. Heldigvis kommer sola etter hvert, og innen kvelden er mye av snøen borte igjen. 

Vi jobber litt med vedhogst denne dagen også, feller et stort tre og ser at utsikten blir enda litt bedre. 

Det må nok fjernes enda et par trær før vi ser den store forskjellen, men det hjelper litt i alle fall! Mye ved blir det også!

Etter vedhogsten fyrer vi opp i hytta til søsteren min og hytta til broren og svigerinnen min. Vi gjør det alltid slik at den som kommer først, fyrer opp hos de andre. Vann henter vi også. Hyggelig å hjelpe hverandre på den måten! 

Om kvelden spiser vi middag sammen. Det er første gang siden coronaen kom at vi har spist middag sammen med andre. Koselig! 

Lørdag er det kjempefint vær, all snøen er forsvunnet igjen, og vi bestemmer oss for å gå tur langs Store Stølevann. Det skal bygges ny demning ved Lille Stølevann denne sommeren, og av den grunn må vannene tappes noe ned. Dette gjør at vi nå kan gå langs nordsiden av Store Stølevann. Sist gang vi kunne det, var i påsken i 2011. 

Vi tar dagens lunch på Sigrids hylle. Dette er en flott plass med er fjelloverheng som gir tak og ly. Vi kaller den Sigrids hylle fordi våre tidligere naboer nede i bygda, Sigrid og Karl, ofte tok en rast her når de var på skitur. Det var alltid koselig å se dem her. 

I skrivende stund er vi tilbake på hytta og ser frem til en hyggelig kveld ved bålpanna. 
Ønsker dere alle en fin lørdagskveld! 

 

Må bare innom igjen, klokken 22.20. Legger inn noen bilder jeg har tatt akkurat nå. 
 

 

 

God natt fra Støle. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg