Hvem spiser nyper?
Da jeg vokste opp, spiste vi hjemmelaget nypesyltetøy. Mamma plukket nyper, delte dem i to og fjernet frøene. Dette var et veldig godt syltetøy, og jeg har tenkt at jeg selv burde prøve å lage dette en gang. Vi hadde rosa rugosa i hagen, den vokser stort sett bare i hager her. Det betyr at jeg må spørre om jeg kan få plukke nypene, og det kan jo være at eierne ikke ønsker en ribbet rosebusk.
Nyper har et veldig høyt innhold av C-vitamin, så syltetøyet er sunt i tillegg til å være godt.
Vi brukte også nypesuppe, gjerne som dessert. Det var ferdigkjøpt posesuppe, og vi fikk alltid litt krem til suppa.
Nypete drakk vi også.
Men er det bare vi mennesker som spiser nyper?
Det er rart hva en tur i nabolaget setter i gang av tanker…
Jeg gikk forbi nypebusken på morgenen dag, falt for fargen på de halvspiste nypene, og tok et par bilder. Kanskje ender dette med at jeg neste høst lager nypesyltetøy! 🤗




Jeg har lagd nypesuppe de to siste årene. Kjempeenkelt å lage av nyper. Serveres med kremklatt eller rømme.
Jeg har fått det hos min søster nypesylettøy før og den var god:)
Har tenkt mange ganger at jeg skulle plukke og bruke bærene, men tror det er et veldig mye arbeid for å få bort de stikkende frøa. Men kanskje jeg skulle prøve neste år jeg også…