Eltefrie rundstykker

Det er tid for baking, og i dag blir det eltefrie rundstykker. De er veldig enkle å lage, og best av alt- jeg slipper å vaske kjøkkenbenken i etterkant!

Oppskriften har jeg fått av svigerinnen min, jeg har bare endret litt på den. I tillegg til slik den fremstår, tilsetter jeg en stor revet gulrot.

Her er alt det tørre, nå gjenstår kun olje, vann og gjær.

Oppskriften.

Alt røres sammen med en rørepinne, jeg passer på at jeg får alt melet på bunnen inn i deigen.
Det er ikke mye røring som skal til.

Jeg setter deigen til heving på kjøkkenbenken.

I to timer skal den stå der, og da er det jo fint å kunne benytte ventetiden ute!

Jeg rekker en tur opp til Knabben

før jeg setter kursen nedover igjen for å gjøre ferdig rundstykkene.

Deigen er nå ferdig hevet, og jeg bruker en sleiv til å forme rundstykkene. De skal altså ikke bakes ut på kjøkkenbenken, kun tas direkte fra bakebollen til stekeplaten.
Jeg liker store rundstykker, mine er nesten som små brød. Størrelsen bestemmer du selvsagt selv.

Jeg snur rundstykkene underveis i stekingen da jeg liker dem godt stekt også i bunnen.


Oppvasken er fort gjort- kun en slikkepott, en sleiv og bakebollen. Kjøkkenbenken trenger jeg altså ikke vaske!

Kanskje du også vil prøve?

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg