Åh, herlige tapas!

I dag, onsdag, er dagen da vi skal ha gjester. Da vi var på vei til taxien på flyplassen, møtte vi våre tidligere hyttenaboer, Anne Grethe og Sigvart. Veldig hyggelig at de også er her nede, og i kveld har vi invitert til tapas.

Vi spiste noen småretter i Los Cristianos på søndag, på Jamón y Mojo, blant annet en rett bestående av avokado og tomater, med et lett dryss av svart vulkansk salt. Dette smakte helt nydelig, og vi vil i dag ha dette som en av rettene.
Men hvor får vi tak i saltet?

Vi går ned til restauranten, og spør om de selger saltet der. Men nei, det gjør de ikke, men de sier vi kanskje kan få tak i den store matvareforretningen i Park Santiago 6. Vi takker for hjelpen og reserverer samtidig bord til middag søndag kveld.

Tja, det er jo et stykke å gå dit, da! Men vi er jo skrittsamlere begge to, og legger i vei. Ett skritt, to skritt, tusen skritt, og enda et par tusen skritt eller noe sånt, og vips så er vi der! Det er en flott matvareforretning, men det svarte saltet har de ikke der.

Da er det bare å gå hjemover, vi kan ikke handle her da det blir altfor langt å bære varene hjem.
Noen oppoverbakker senere er vi i vår matvareforretning, og der, blant mye annet snadder, har de saltet.
Vi handler inn resten av det vi skal ha, og tar de siste trappene hjem.

Dagens tapas vil bestå av følgende:

  • Spansk omelett laget av poteter, løk og egg.
    Vi kan få kjøpt den ferdig i butikken, men vi lager den fra bunnen av.
  • Chorizopølse
    Her har vi ferdig oppskåret pølse, kjøpt i ferskvaredisken, i tillegg rå pølse som vi steker og tilsetter tomatsaus.
  • Masser av deilig skinke – får smake i butikken
  • Ruccolasalat
  • Tomater og avokado skåret i tynne skiver, toppet med god olivenolje og svart salt
  • Manchego (ost)
  • Oliven
  • Aioli, to ulike mojo
  • Brød

Det er litt jobb å lage den spanske omeletten, men alt det andre er jo veldig greit.
Kan så absolutt anbefale et slikt måltid – som et godt alternativ til det å gå ut og spise.

Klokka syv kommer gjestene, og vi nyter den deilige novemberkvelden på terrassen, men god mat og hyggelig selskap.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg