Min egen kyllingsuppe

I dag skal jeg lage kyllingsuppe, og jeg lager en stor posisjon slik at vi har ferdig middag når vi kommer på hytta i morgen ettermiddag. Bare varme opp – så enkelt!
Dersom noen lurer, tror jeg denne porsjonen vil være passe for seks personer.

Jeg kjøper ferdig grillet kylling, vakuumpakket. Man kan selvsagt bruke kyllingfileter også, men det blir en del dyrere.

Oppskriften er som følger:

1 kylling
2 gulrøtter
1 stor rød paprika
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 rød chilli

3 ts red curry paste
1 buljongterning
1 ts chillikrydder
1/2 ts karri
1/2 ts pepper
1 ss soyasaus

2 liter vann
1 boks kokosmelk
1 dl matfløte

En halv pakke nudler.

Fersk koriander

Jeg starter med å rense kyllingen. Jeg skjærer den i biter.

Jeg kutter paprika og løk i biter, rasper gulrøttene og hakker hvitløk og chilli.

Jeg steker dette lett i stekepanna før jeg legger det i en kjele sammen med kyllingen.

Jeg tilsetter vann, curry paste, krydder, buljongterningen (knuser den først) og soyasaus.

Jeg lar det koke opp, tilsetter nudlene og lar det hele småkoke rundt ti minutter.

Til slutt tilsetter jeg kokosmelk og fløte. Jeg smaker den til – tar i mer krydder, soyasaus eller mer fløte hvis jeg ønsker det. Dette blir jo en smakssak.

Jeg serverer suppen med et dryss av fersk koriander.

Da er det bare å nyte maten!

Når den er kald, setter jeg resten i kjøleskapet, og da har jeg middag til dagen etter også.
I mitt tilfelle blir det hyttemat fredag kveld.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg