Inspirert av min kjære svigerdatter

Grønnsaker, bønner og linser. Mat laget fra bunnen av. Spennende smaker. Dette er maten min kjære svigerdatter- og sønn- lager.
For ikke lenge siden hadde de invitert hele storfamilien til Matheos bursdag. Vi var atten i alt, og de serverte chilli sin carne til middag.

Dette var noe flere like hadde smakt tidligere.
En vegetarrett. Vi satt sammen med Leon, og han pleier å like all mat. Denne gangen var han skeptisk og ville ikke ha noe. Vi sa han måtte smake litt, og Trond hentet litt på en tallerken til ham.
Rette falt i smak og Leon sa følgende:

-Hvorfor tok du så lite på til meg, bestefar?
Det ble to store porsjoner til på Leon den dagen!

Jeg skal ikke lage den retten i dag, men jeg skal lage min egen vri av en rett jeg fikk hos Kristin og Eirik tidligere en gang. Det er egentlig en vegetarrett, men jeg tilsetter også litt kylling.
Jeg lager en stor porsjon, og tar gjerne med denne retten til hytta. Da er det bare å varme den opp, og det er fint nok til seks personer.
Alltid fint med ferdiglagde middager på hytta!

Jeg tar det jeg har av grønnsaker:

4 gulrøtter
1 rød paprika
1 brokkoli
1 blomkål
1 rødløk
2 skiver selleri
1/2 purre
1 rød chilli
3 fedd hvitløk

Jeg kutter dette i små biter, tilsetter litt salt og pepper, og steker det lett i wokpanna. Bruker olivenolje.

Jeg legger alt i en kjele etter hvert.

Jeg steker så kylling, totalt 1 kg rå kylling. Dette kan altså sløyfes dersom du vil ha en vegetarrett.

Når alt er stekt, tar jeg alt over i wokpanna igjen,, Nå skal følgende tilsettes:

1 kartong knuste tomater
1 kartong røde linser
1 kartong kidneybønner
2 kartonger kokosmelk

Jeg tilsetter også en dl vann.

Nå tar jeg også oppi chilli og hvitløk.

Jeg tilsetter

2 ts grønn curry paste
1 ts rød curry paste
2-3 ss soyasaus

Jeg lar alt koke rundt 20 minutter.

Til slutt tilsetter jeg purre og smaker til med salt og pepper.

Jeg serverer retten med ris.
Du kan gjerne toppe retten med frisk koriander, men det hadde jeg ikke denne gangen.

Velbekomme!
Håper du lar deg inspirere!

6 kommentarer

    1. Det skal du ha, dette var et veldig LEKKERT innlegg om mat. Lett å skjønne hvordan man skal gjøre, fine farger, skritt for skritt. Dette KUNNE jeg også klart… Men orker jeg stå så lenge på kjøkkenet? He-he… nei… Men tror dette ville flydd oppover på topplisten med de rette taggene 😀 Tror ikke du bryr deg om det egentlig 🙂

    2. Takk for oppskrift! denne skal jeg prøve, bare ikke gjøre den fullt så sterk. Men fint å lage opp til flere middager på en dag. Den kan sikkert stå i kjøleskapet noen dager. og jeg lager den vegetar.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg