En tur rundt vannet

En tur rundt vannet passer veldig bra som en ettermiddagstur.
Vi tok en sopptur tidligere i dag og fant både kantareller, en rødskrubb og piggsopp. Men det meste av soppen lot vi stå slik at den kan vokse seg større.

Men nå er det tid for et tur rundt vannet!

Jeg går først til Ivarsbu.
Her et bilde tatt ved demningen.

Langs Vesle Stølevann er det en idyllisk kjerrevei som går bort til Ivarsbu.

Det er bare så fint å gå her, langs vannet. Stille. Hører kun fisken vake.

Den nye demningen ved Ivarsbu er omtrent helt ferdig nå, men det tar nok en god stund før vannet fylles opp igjen. Det er nå man må bruke anledningen til å gå der det vanligvis er vann- før det er for sent. Litt spennende å gå der, i fjor fant jeg en granat blant steinene her!

Men i dag skal jeg altså gå rundt Vesle Stølevann.

Litt bortenfor Ivarsbu ligger denne gamle hytta. Ei hytte med sjel, tenker jeg. Vet ikke hvor gammel den er, ser at at den ikke er vedlikeholdt, så det spørs hvor lenge den blir stående her. Den er ganske så råtten nederst i det ene hjørnet.

Gamle, flotte tømmerstokker.

Rundt de fleste vannene her oppe er det en fiskesti. Det er kanskje ikke den rette betegnelsen, men jeg kaller disse stiene for fiskestier. Det er smale stier, brukt av fiskere og sånne som jeg, som bare vil gå en tur.

Jeg følger stien ned til vannet. Her er det mange nøkkeroser, og de er så vakre der de ligger, knallgule flytende oppå vannet.
Jeg kommer ikke nær nok til å få tatt et ordentlig bilde. Kunne jo ta av meg og gå ut i vannet, men det frister ikke helt. Tror nemlig at det er mye gjørme på bunnen her….

Flere idyller langs vannet.

Her skremmer jeg opp en andefamilie, en mor og flere søte små, og de flyr av gjorde før jeg får tatt bilde av dem. Hjemme, i Finnemarka, kommer endene svømmende mot meg når jeg nærmer meg vannet. De kommer for å få mat, men her der de ikke vant til mennesker og flyr av gårde når vi kommer dem for nær.

Myrull er det mye av, men de er litt pjuskete i år grunnet for mye regn.

Måtte bare ta et bilde av denne kvisten, besatt med lav.

Jeg nærmer meg vika der jeg ikke lenger kan gå langs vannkanten. Her går jeg opp i høyden, følger stien, og snart er jeg på toppen.

Det er ikke mange hytter her oppe, men herfra har jeg god utsikt til seks av hyttene. På bildet ser du bare fem av dem, og oppe på kanten har søsteren min, broen min og jeg hytter liggende etter hverandre.

Det er bratt ned til vannet. Akkurat nå angrer jeg litt på at jeg ikke gikk den andre veien, det er nemlig lettere å klatre opp her enn å klatre ned, men jeg kommer meg velberget ned.

Jeg følger fiskestien langs vannet her også.

Det er flere muligheter for å telte langs vannet, og det er flere bålplasser som denne.

Her er det også en sittegruppe.

Vi har opparbeidet en liten badeplass her nede også, og her bader vi rett som det er.
Det er helt nydelig å bade her i solnedgangen, litt senere på sommeren.

Hvor tror du jeg har tatt dette bildet?
Jo, det har jeg tatt rett nedenfor demningen, du ser her opp på vannet som renner over kanten.

Og litt lenger ned, på den andre siden av broa som krysser elva her, ser du rett ned i fossen.

Håper du har likt å være med på turen langs vannet! Kommer du hit eller til et annet vann her oppe, så se etter fiskestien. Det er ikke like lett å se den hele tiden, men den går gjerne like ved vannkanten.

7 kommentarer
  1. Så flotte bilder og så fin en tur! Jeg lengter mot Skrim, og bør nok gjøre noe med det snart! Kanskje mot ditt rike, kanskje Ravalsjøen eller Lauvarvann? Eller på Mykle-sida….! Jeg får se, jeg får se…. 🙂 takk for turen! Klem <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg