Velsmakende pastarett tilsatt grønnsaker

Pasta og kjøttsaus er alltid godt, men jeg lager min egen variant. Jeg blander grønnsaker inn i kjøttsausen, det smaker godt, og det blir jo også sunnere, da! 

Jeg lager alltid store porsjoner, og fryser ned det jeg ikke bruker til middagen. 
Det et alltid kjekt å kunne ta ferdig mat opp fra fryseren, ikke minst når vi skal til hytta. 
 

Jeg bruker karbonadedeig av elg, 800 gram.
Denne krydres med salt og pepper, og stekes i panne før den helles over i en gryte.

Videre tar jeg det jeg har i kjøpeskapet. I dag blir det følgende grønnsaker: 

1 rød paprika
1 gul løk
3 gulrøtter
2 persillerøtter
1 skalk sellerirot
5 tomater

Løk og paprika skjærer jeg i små biter før jeg bruner det i stekepannen. 
Jeg river gulrøtter, persillerøtter og sellerirot på råkostjern, krydrer med basilikum, salt og pepper, surrer det litt stekepannen og legger det i gryten sammen med alt det andre. 

Jeg skjærer tomatene i biter og hakker et par fedd hvitløk som også tilsettes gryten.

Jeg tilsetter så: 

4 dl vann
1 buljongterning (kjøtt)
4 ss pizzasaus

Pizzasaus egner seg godt som tilsetning både i supper og i gryteretter.

Jeg tar av gjerne litt sopp opp i gryten, og i dag tar jeg tørket traktkantarell. Jeg tar en neve med sopp, knuser den i hånden og tar den opp i gryten. 

Jeg lar dette koke opp, lar det koke videre i 15 minutter, og smaker det til med tørket basilikum, salt og pepper.

Retten er nå klar til å serves sammen med pasta. Hvis du vil, kan du tilsette litt fløte også, 
Har jeg parmesan, strør jeg det over pastaen. Annen ost kan også brukes. 

Velbekomme! 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg