Velsmakende pastarett tilsatt grønnsaker

Pasta og kjøttsaus er alltid godt, men jeg lager min egen variant. Jeg blander grønnsaker inn i kjøttsausen, det smaker godt, og det blir jo også sunnere, da! 

Jeg lager alltid store porsjoner, og fryser ned det jeg ikke bruker til middagen. 
Det et alltid kjekt å kunne ta ferdig mat opp fra fryseren, ikke minst når vi skal til hytta. 
 

Jeg bruker karbonadedeig av elg, 800 gram.
Denne krydres med salt og pepper, og stekes i panne før den helles over i en gryte.

Videre tar jeg det jeg har i kjøpeskapet. I dag blir det følgende grønnsaker: 

1 rød paprika
1 gul løk
3 gulrøtter
2 persillerøtter
1 skalk sellerirot
5 tomater

Løk og paprika skjærer jeg i små biter før jeg bruner det i stekepannen. 
Jeg river gulrøtter, persillerøtter og sellerirot på råkostjern, krydrer med basilikum, salt og pepper, surrer det litt stekepannen og legger det i gryten sammen med alt det andre. 

Jeg skjærer tomatene i biter og hakker et par fedd hvitløk som også tilsettes gryten.

Jeg tilsetter så: 

4 dl vann
1 buljongterning (kjøtt)
4 ss pizzasaus

Pizzasaus egner seg godt som tilsetning både i supper og i gryteretter.

Jeg tar av gjerne litt sopp opp i gryten, og i dag tar jeg tørket traktkantarell. Jeg tar en neve med sopp, knuser den i hånden og tar den opp i gryten. 

Jeg lar dette koke opp, lar det koke videre i 15 minutter, og smaker det til med tørket basilikum, salt og pepper.

Retten er nå klar til å serves sammen med pasta. Hvis du vil, kan du tilsette litt fløte også, 
Har jeg parmesan, strør jeg det over pastaen. Annen ost kan også brukes. 

Velbekomme! 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg