Pasta og kjøttsaus er alltid godt, men jeg lager min egen variant. Jeg blander grønnsaker inn i kjøttsausen, det smaker godt, og det blir jo også sunnere, da!
Jeg lager alltid store porsjoner, og fryser ned det jeg ikke bruker til middagen.
Det et alltid kjekt å kunne ta ferdig mat opp fra fryseren, ikke minst når vi skal til hytta.
Jeg bruker karbonadedeig av elg, 800 gram.
Denne krydres med salt og pepper, og stekes i panne før den helles over i en gryte.
Videre tar jeg det jeg har i kjøpeskapet. I dag blir det følgende grønnsaker:
1 rød paprika
1 gul løk
3 gulrøtter
2 persillerøtter
1 skalk sellerirot
5 tomater
Løk og paprika skjærer jeg i små biter før jeg bruner det i stekepannen.
Jeg river gulrøtter, persillerøtter og sellerirot på råkostjern, krydrer med basilikum, salt og pepper, surrer det litt stekepannen og legger det i gryten sammen med alt det andre.
Jeg skjærer tomatene i biter og hakker et par fedd hvitløk som også tilsettes gryten.
Jeg tilsetter så:
4 dl vann
1 buljongterning (kjøtt)
4 ss pizzasaus
Jeg tar av gjerne litt sopp opp i gryten, og i dag tar jeg tørket traktkantarell. Jeg tar en neve med sopp, knuser den i hånden og tar den opp i gryten.
Jeg lar dette koke opp, lar det koke videre i 15 minutter, og smaker det til med tørket basilikum, salt og pepper.
Retten er nå klar til å serves sammen med pasta. Hvis du vil, kan du tilsette litt fløte også,
Har jeg parmesan, strør jeg det over pastaen. Annen ost kan også brukes.
Velbekomme!