Alt gikk etter planen på mandag, og det var sen ettermiddag da vi ankom San Sebastian. En vakker og stemningsfull by vi gjerne drar tilbake til!
Flotte, ærverdige bygg overalt.
Dessuten veldig godt tilrettelagt for gående og syklister. Sykkelveier atskilt fra der fotgjengerne går.
Ikke uventet måtte jeg innom en av katedralene i byen. Nydelig musikk akkompagnerte min vandring her inne. Så fredelig og stemningsfullt!
San Sebastian er kjent for sin gode mat. Byen blir faktisk betegnet som en gastronomisk perle. Vi fikk erfare dette, ankom vår utvalgte restaurant klokka ni om kvelden, og fikk vite at vi nok måtte regne med å vente tretti- førti minutter på å få bord.
Vi bestilte et glass rødvin, og stilte oss opp ved et av de høye ventebordene. Det gikk ti minutter, tyve, tretti, førti og femti minutter. Det gikk en time og litt til, og da endelig, var det vår tur til å få bord.
Vi hadde da kun spist lunsj den dagen, og nå skulle det bli godt med mat. Vi bestilte tapasretter, og fikk de mest velsmakende retter du kan tenke deg! Det beste av alt var kjøttet som ble servert på en seng av fintrevne rotgrønnsaker. Noe av det beste jeg har smakt!
Dessverre var vi så sultne at vi helt glemte å ta bilder av dette utsøkte måltidet!
Men vi spiste jo lunsj dagen etter, og her kommer noe av det vi lunne velge blant denne dagen:
Champignon og skinke. (Bildet er tatt av Solveig.)