Masser av gulrøtter – hva gjør jeg?

06.10.20

Jeg hadde en bunt med gulrøtter i kjøleskapet, glemte dette og kjøpte en til…

I dag regner det, jeg skal gå tur, men jeg bruker formiddagen på kjøkkenet. Jeg må få brukt opp noe av gulrøttene. Har også andre rotgrønnsaker jeg kan bruke. Hva med gulrotkake  og gulrotsuppe? 
 

Jeg begunner med gulrotkaken. Jeg finner oppskrift på Matprat.no, og setter i gang. 6 egg, 6 dl sukker og 3,5 dl soyaolje blandes sammen. Dette ser ikke særlig sunt ut! Men det er ikke mange kaker som er sunne, og jeg føler det blir litt bedre når jeg får tilsatt en halv kilo revet gulrot.
Når gulrøtttene er blandet sammen med røren av egg, sukker og soyaolje tilsettes 6 dl hvetemel, 1 ss bakepulver og 1 ts kanel. Dette siktes i, og alt blandes godt. 
 

Røren helles i en smurt langpanne dekket med bakepapir. 
Kaken stekes i 45 minutter ved 180 grader, på nederste rille. 

En langpannekake er alt for mye for oss to. Vi skal på hytta i helgen, og tar med oss kaken dit. Jeg fryser derfor kaken ned nå, og tar den opp igjen. Men – jeg tar av en liten bit som vi tar ikveld! 
Kremen som skal has oppå kaken, lager jeg når jeg kommer på hytta. Lager litt nå også som jeg skal ha i kveld. 
 

Så er det gulrotsuppens tur. Her har jeg egentlig ikke noen oppskrift, bruker det jeg har i kjøleskapet. I dag bruker jeg 1 kg grønnsaker. Jeg bruker rundt 600 gram gulrøtter, en snei kålrot, en snei sellerirot, og en persillerot. Jeg tar også med en rød chilli. 
Jeg vasker og skreller grønnsakene, og fjerner frøene fra chilien 

Grønnsakene skjærer jeg i biter, og jeg koker dem i 1 liter vann tilsatt en terning kjøttbuljong. Grønnsakene koker jeg til de er helt møre. 

Når grønnsakene er kokt, heller jeg av vannet, men dette tar jeg vare på. Jeg moser grønnsakene i foodprocessor, og når dette er gjort, tilsetter jeg grønnsakskraften og litt ekstra vann, totalt 1 liter. Jeg tilsetter en terning buljong  og et par dl matfløte. 

Jeg smaker til med krydder. Det er jo en smaksak hva man liker, men jeg liker den litt sterk. Jeg bruker basilikum, pepper og chillipulver. 
 

Når jeg serverer den, topper jeg den med litt persille. 

Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger på hyttesuppen jeg laget sist gang. Også denne suppen kan fint lages et par dager før man reiser til hytta, og så har man middag ferdig til den første kvelden. Smart! 
Det passer godt med hvitløksbaguetter til. 

Nå har jeg fått brukt opp alle gulrøttene, jeg har brukt opp det jeg hadde av kålrot og sellerirot i kjøleskapet. Jeg har laget en sunn suppe og en ikke fullt så sunn kake, men den smaker veldig godt, da! 

Jeg tar en liten smak nå også, og så er jeg klar for tur med Mari- i regnet! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg