Hyttemat – enda en gang

28.10.20

Hei igjen! Denne gangen kommer jeg med en meget enkel middag. Det er en gryterett som egner seg veldig godt som hyttemat. Du kan lage den tidlig i uka, fryse den ned og ta den opp igjen når du drar på hytta i helgen. Du kan også lage den på torsdag og spise den i helgen en gang. Jeg synes det er veldig fint å ta med ferdige middager til hytta  – særlig nå som grillsesongen er over. 

Det var mamma som lærte oss å lage denne gryteretten, og hun kalte den for Italiensk biff. 

Jeg bruker elgkjøtt, og jeg bruker da det vi kaller for grytekjøtt. Grytekjøttet er i utgangspunktet ikke mørt, men etter å ha kokt det et par timer, er det møtt som bare det! 
Jeg starter med å skjære kjøttet i tynne skiver. 

Jeg bruker en treliters kjele, og fyller den på følgende måte: 

Ett lag med kjøtt som saltes og pepres
Tre teskjeer med tomatpure
Ett lag med løk

Slik fortsetter jeg til kjelen er full. 
Jeg tilsetter vann slik at vannet nesten dekker kjøttet. 
Videre tilsetter jeg en buljongterning og 1 ss sukker. 
Til slutt legger jeg nedi noen laurbærblad. 

Gryteretten skal nå koke i to-tre timer. 
De siste 15 minuttene legger jeg oppi noen skiver med persillerot. Ønsker du andre grønnsaker, kan du tilsette det. 

Jeg serverer potetstappe ved siden av. Denne lager jeg av poteter og persillerot. 
Jeg moser potetene og persilleroten når de er kokt, tilsetter noe av kokevannet, litt smør og litt melk. Jeg smaker til med salt og pepper. 

Vanligvis har jeg fløte i gryteretter, men ikke i denne. Tenker da at den er ganske sunn. 
Hjemmelaget potetstappe er også sunnere – og bedre- enn den du kjøper i pose. 
Da gjenstår å si Velbekomme! 

Jeg vil anslå at dette er nok til seks personer. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg