En herlig ettermiddagstur og et møte med her og fru And.

07.06.20

Vi våkner til regn, og det er meldt regn hele dagen! Yr og Storm er enige om det. Vanligvis pleier Yr å være litt snillere i meldingen enn det Storm er, og da velger jeg alltid å tro på Yr. Men i dag altså – regn på begge to. 
Men vi skal gå tur uansett, utpå ettermiddagen. Rundt ett letner det, og det slutter faktisk å regne. Både Yr og Storm har bommet for en gangs skyld, men det er helt greit, det!

Vi tar bilen opp til Nerdammen og starter dagens tur derfra. Det er bare så vakkert, alt er grønt og friskt. Blåbærlyngen lyser så fint opp langs stien. 

Første lille stopp er Gravningen. Vi ser en and ute på vannet, snart dukker den for så å komme opp igjen. Vet at det er kommet andunger andre steder, men her oppe ser vi ikke noen. 

Turen går videre mot Kjøsterudsetra. På veien passerer vi et lite tjern, ved enden av tjernet er det en liten bekk, og på den andre siden ligger det også en hytte, godt gjemt inne i skogen. En fin plass.

Fint er det også på setervollen ved Kjøsterudsetra. Den dukker liksom plutselig opp midt inne i skogen. Synes alltid det er så fint og fredelig her. 

Ved Kjøsterudsetra tar vi til venstre og går mot Goliaten. Har ikke gått her tidligere, og det tar ikke lang til før vi når Goliaten.

Her tar vi en sen lunch ved vannet. Det er mange fIne rasteplasser her. 
 

Ikke lenger etter at vi har satt oss ned ved vannet, kommer en and flyvende og lander i vannet rett ved rasteplassen vår. Vi ser det er fru And som er kommet på besøk og hun er ikke redd i det hele tatt. Hun kommer bort til oss, håper nok på å få noen godbiter hvilket hun også får. 

Etter en stund kommer også her And flyvende, i likhet med sin fru lander han i vannet, og kommer rmot oss. Han er ikke fullt så modig som partneren, holder seg på en meters avstand. 

Å komme nær ender i tettbygde strøk, på fôringsplasser ved Drammenselva, er en ting, der er det så mange av dem, men å få dem på nært hold her i skogen, er en helt annen opplevelse. 
De får smake både brød og boller, og de spiser og koser seg. Det gjør vi også! 

Etter hvert er det tid for å gå tilbake til Nerdammen. Vi går forbi myrer med masser av myrull. Tror nesten ikke jeg har sett så mye myrull noen gang.

Vi er tilbake på parkeringsplassen to og en halv time etter vi dro derfra, og dette er en fin ettermiddagstur som jeg kan anbefale for andre. Det er fine stier hele veien, og her og der dukker det opp det jeg kaller coronasteiner. Koselig! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg