Påskens herlige tapas

De fleste familier har sine tradisjoner, også vi. Hos oss er det alltid felles måltid på påskedagene, og vi starter med skjærtorsdag. Menyen her er ganske ny for oss, kanskje fem seks år gammel. Det er nemlig tapas som står på menyen denne dagen.

Det er søsteren min som inviterer denne gangen, og i kveld er vi bare ti. Vi kunne ha vært nitten, men det er ikke alle som skal være her denne påsken og ikke alle som er kommet opp ennå. Senere, på påskeaften, må vi dele oss. Da kommer også vår eldste med sin familie, og da blir det litt for trangt med så mange samlet på en hytte.
Men enn så lenge er vi altså bare ti.

Vi tar med litt mat, alle sammen. I år har jeg forberedet salmalaks med vårløk, og til dette har vi også ha med glutenfri soyasaus. Videre har vi med oss glutenfri focaccia, og i kjelen har jeg varme scampis stekt med hvitløk og rød chilli tilsatt saften fra en lime. Jeg har også med frisk koriander til å toppe den med.

Alle tar med sitt eget drikke, og på oss blir det øl og rødvin.

Hodelykter må vi også ha med – det blir mørkt når vi skal hjem igjen!

Det er mye god mat denne kvelden!
Tomat og mozarella.

Ost og valnøtter med honning

Dadler surret med bacon

Spekemat

Salat

Salamalaks

Scampis

Ovnsstekte poteter

Kjøttboller i tomatsaus

Det smaker bare såååå godt!
I morgen er det rådyr som står på menyen, og påskeaften er det lammestek. Bare å glede seg!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg